Singgahsana Kitchen
Just another WordPress.com site

Alambanba Nut Cookies

Haa…ini salah satu biskut jualan yang mendapat sambutan empat tahun lepas. Biskut ni very crunchy…sedap… penuh dengan rasa coklat dan kacang di dalamnya.

ALAMBANBA NUT COOKIES

Bahan A:

  • 140 gm butter
  • 20 gm shortening / crisco
  • 40 gm gula kastor
  • 1 biji kuning telur
  • 1 tsp cappuccino emulco

Bahan B: (diayak)

  • 180 gm tepung gandum
  • 20 gm tepung jagung
  • 20 gm tepung kentang
  • 1 tbsp susu tepung
  • Secubit baking powder

Bahan C: (dimesin halus)

  • 50 gm coco-crunch
  • 20 gm kacang tanah
  • 50 gm chocolate rice

Hiasan: Paper-cup, Hazelnut (bakar & buang kulit), White Choc

Caranya:
1. Putar bahan A hingga rata dan sebati saja.
2. Ayak bahan B dan satukan dengan bahan C.
3. Masukkan semua bahan dan gaul hingga sebati.
4. Rehatkan selama 20 minit. Bulat-bulatkan, masukkan hazelnut dan bakar hingga masak.
5. Sejukkan dan salutkan dengan coklat dan hiaslah ikut suka.

One Response to “Alambanba Nut Cookies”

  1. cunnye biskut…harus kiss dulu biskut ni sebelum makan….mmmuahhh…


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: